18 Şubat 2008 Pazartesi

Group Passiflora


Önce kimlik bilgilerini verelim:

Levent Altındağ: Flüt ve saksafon
Şenova Ülker: Trompet
Erdem Sökmen: Gitar
Serkan Özyılmaz: keyboard
Eylem Pelit: bass
Volkan Öktem: davul

Herbiri Türkiye'nin önde gelen müzisyenlerinden oluşan muhteşem bir grup Group Passiflora. Adlarını aldıkları Passiflora adlı ilaç gibi bir etkiyi ise benim bünyede göstermemekteler. Çünkü bütün bir performans boyunca bu adamlar nasıl bu kadar güzel çalıyor diye kriz geçirmekle meşgulum. Gözlerinizi 10 saniye bile ayırmaya kıyamayacağınız bir performans gösteriyorlar ve bu yüzden bin kere de olsa izlerim bu adamları diyorsunuz.

Levent Altındağ, Erdem Sökmen ve gruba yeni katılan Şenova Ülker yaşını başını almış, hoca kıvamında, müzik piyasasında uzun bir geçmişe sahip 3 sanatçı. Grubun diğer 3 üyesi olan Eylem Pelit, Volkan Öktem ve Serkan Özyılmaz ise daha gençler amma velakin sanmayın ki hocalarının yanında sönük ya da acemi kalıyorlar. Öyle anlar oluyor ki onlar kontrolü ele alıyor ve öne geçiyor. Zaten allah aşkına genç nesil diye bahsettiğim insanlarda koskoca Volkan Öktem mesela.. Volkan Öktem dahil diğerleri çoktan rüştünü ispatlamış ve aranan müzisyenler olmuş tipler. Group Passiflora'da hiçbir sanatçının diğerinin üzerinden üstünlüğü yok gibi gözüküyor. Sadece kendi ilgi alanınıza giren enstürmanı çalan şahsın içine daha çok düşmeniz mevcut.. Benim için Volkan Öktem'de gerçekleştiği gibi.

Group Passiflora Hayal Kahvesi'nde ve Nardis'te çıkıyor bu aralar bol bol.. Buaralar dediğim 2007 ve geldiğimiz kadarı ile 2008'den bahsediyorum. Kendilerini dinlemek isteyenler myspace sayfalarındaki duyuruları da takip edebilir, facebook gruplarından da bakabilir. Zaten artık bir grup için "nerede ne zaman nasıl"'ı öğrenmek çok kolay. Bu kolaylığı kullanın ve eğlenceli bir gece geçirin derim.

Yeni jazz dinlemeye başlayanlara ayrıyetten Group Passiflora'yı öneririm. Size ağır gelmeyecek ve sıkmayacaktır. Bu işin yenileri anlayacaktır ne demek istediğimi. Eğer caz klüb ortamları sizi şuana kadar boğduysa da mekan olarak Nardis değil de Hayal Kahvesi'nde dinlemenizi öneririm.

En son olarak myspace sayfası linkini vereyim. Hem grubu takip etme olanağı sağlar hem de performanslarından nacizane örnekler izleyip hayvan Volkan Öktem deme fırsatı yakalarsınız.. Kaçırmayın!

http://www.myspace.com/passifloraistanbul


blogger templates 3 columns | Make Money Online