27 Ocak 2008 Pazar

Two Days in Paris

Two days in Paris romantik bir film. Ama romantik komedi değil, romantik-dram karışımı bir şey de değil. Bir ilişkiyi anlatıyor ve bu ilişkideki taraflardan biri Fransız bir kız, öbür köşedeki katılımcımız ise Amerikalı bir adam. 2-3 senedir beraber olan bu iki tip Avrupa tatillerinin 2 gününü kızın memleketi olan Fransa’da, Paris’te geçirmeye karar veriyorlar.

Film güzel çünkü:

1- Eğlenceli... Romantik atraksiyonlardan çabuk sıkılan biri olmama rağmen ben sıkılmadım. Kendini keşfeden, ilişkilerini yufka yoğurur gibi yoğuran, sorgulayan manyak film karakterleri yok. Film, bir tencere yağlı börek yemişsin gibi romantizmle içini baymıyor. İşte başarılı bir “ilişki” filmi. Hem de aşkın şehri olduğu iddia edilen Paris’i, aşkın şehri olarak değil de sade bir şehir olarak ele almış.

2- Oyuncular çok iyi. Kadın oyuncu Julie Delpy ( Before Sunrise’daki kız), erkek oyuncu ise Adam Goldberg. Başrolleri pek olmasa da bir sürü filmde karşımıza çıkan biri Adam Goldberg. (Joey adlı dizide Joey’nin kankası ve Joey’nin yeğeninin babası olduğu ortaya çıkan bir manyak vardı. İşte o oyuncu Adam Golberg) Kendisi bu filmde de karşımıza çıkıp Fransa’daki şaşkın Amerikalıyı çok güzel oynuyor.

3- “Kültür farkı nedir, yan etkileri nelerdir?”’ sorusunun yanıtı esprili ve ince ince yansıtılmış. Fransız kız Amerika’da ne tür kafayı yeme durumları atlattı bilmiyoruz ama Amerikalının Fransa’daki durumunu iyi anlıyoruz. “Two days in New York” u bu filmi baz alarak çekerlerse belki tersi durum nasıl oluyormuş onu da öğrenebiliriz.

4- İlişki dediğin böyle bir şey işte diyorsun. Kızın konuşmaları, saptamaları güzel, bir kızın önceki ilişkileri erkeği nasıl rahatsız ederi iyi anlatılmış. Karakterler kusursuz çizilmediği için gençlerin fiziksel ve ruhsal gelişimini de kötü etkilemez bence. Millet bir çok filmde gördüğü “yakışıklı, sofistike, güzel, akıllı, çekici, esprili, seksi” paket insanları gerçek yaşamda ararken delleniyor. Öyle bir insan arıyorsunuz bu filmi izleyin, biraz gerçekçilik çarpsın suratınıza.

blogger templates 3 columns | Make Money Online