6 Mart 2008 Perşembe

SIFIR KM


Bas, vokal: Levent Yüksek
Davul: Volkan Öktem
Gitar: Ant Şimşek


Sıfır KM yukarıdaki 3 kahramandan oluşan bir grup. Eğer Levent Yüksel'in solo albümlerinden şarkılar dinlemeye gidecekseniz umduğunuzu pek bulamayacaksınız demektir, çünkü bu grup Levent Yüksel şarkılarını çalmak için biraraya gelmiş bir grup değil. Sahnede Levent Yüksel ve saz arkadaşları ibaresiyle değil Sıfır KM adında yeni bir grup olarak bulunuyorlar. Bu konuya bir açıklık getirme ihtiyacı duyuyor tabi insan, çünkü insanların ilk aklına gelen şey Med Cezir'den şarkılar dinleyebilmek oluyor Levent Yüksel söz konusu olunca. Toplarlamak gerekirse, Sıfır KM konserine gittiğinizde Levent Yüksel'i bassçı kişiliği ile izleme şansını daha çok yakalıyorsunuz ki bu da son derece keyif verici birşey.

Grubun parçaları enstrümantal genelde, ama Levent Yüksel'in sesini duyabileceğiniz sözlü parçaları da var. Ne tür çalıyorlar deseniz kafamda bir soru işareti...Progresif rock mı pek değil, ama en çok o kategoriye yakıştırdım ben. Bu abilerimizin şimdilik tonlarca bestesi yok, ama bir albüm çıkartacak kadar eserleri var, ve yakında albümleri de çıkacakmış.

"Med Cezir dinlemek istiyorsanız bu konsere gitmeyin" dedim başlangıçta ama şimdilik Med Cezir veya Levent Yüksel'in diğer albümlerinden de şarkılar çalıyorlar konserlerinde. Bunların nedenlerinden birisi Sıfır KM'nin beste sayısının çok olmaması. O yüzden playlistlerinde coverlara yer veriyorlar. Bir diğer neden de sahnede Levent Yüksel varken, adamın da kendi albümünden şarkıları güzelken o şarkılardan da söylemiş oluyorlar. Üçüncü bir neden olarak da izleyicinin beklentisini ekleyebiliriz. Bir çok kişi Levent Yüksel'in parçalarını dinlemek için gidiyor. Sıfır KM neymiş, ne tür çalarmış fazla bilgileri yok. Konserin nabzını tutmak o kadar da zor olmuyor zaten. Dinleyicilerin büyük bir kısmı grubun kendi parçalarında sakinken Levent Yüksel'den bir güfte duyunca coşuyor. İki bilindik şarkıdan sonra tekrar kendi bestelerine geçiş yapıyorlar.

"Seyircinin ayağı alışsın" için iyi bir yöntem aslında. Sırf kendi parçalarını çalsalar belki insanlar daha çok sıkılacak, sonra kendilerini tanıtma ihtimalleri de azalacak. Ama benim gibi insanların eğlenmesi için aralara Levent Yüksel parçaları kondurmaya gerek yok. Grupta 3 adet bu kadar yetenekli eleman varken kötü çalmaları imkansız zaten. Ben kendilerine ait bestelerini de çok sevdim. Albüm çıkınca alınası bir albüm olacaktır. Umarım Sıfır KM yakında rüştünü ispatlar birçokların gözünde. Ondan sonra da bir tek kendilerine ait parçaları dinleyebileceğimiz konserleri de izlemek nasip olur.

blogger templates 3 columns | Make Money Online